Előfizetői tartalom

A szakadék széléről táncolhat vissza Törökország?

Portfolio
Recep Tayyip Erdogan török elnök új kabinetjének bemutatásakor Mehmet Simsek volt gazdasági vezetőt nevezte ki új pénzügyminiszterré. A döntést kitörő lelkesedéssel értékelték az elemzők, többekben feléledt az abbéli remény, hogy a monetáris politika új, hagyományosabb pályára áll át, ezzel a "szakadék széléről" mentve meg a gazdaságot.

Racionális fordulat jöhet

Recep Tayyip Erdogan a nemrég lezajlott török elnökválasztáson aratott győzelme után a kabinetjének legtöbb tagját máris lecserélte, egyedül az egészségügyi és a kulturális minisztereket hagyta meg tisztségükben. A régi-új elnök új kabinetjének bemutatásakor Mehmet Simsek volt gazdasági vezetőt nevezte ki új pénzügyminiszterének és gazdasági miniszterének.

Simsek eddig leginkább a piacbarát politikájáról volt ismert, a szakember 2015 és 2018 között az ország miniszterelnök-helyettese volt, miután Törökország pénzügyminisztereként tevékenykedett. Ahogy arról mi is beszámoltunk, Simsek tegnap a kinevezése után azt mondta, hogy

az országnak nincs más választása, mint visszatérni a "racionális talajra" a gazdaság kiszámíthatóságának biztosítása érdekében.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés