Előfizetői tartalom

Nyilvánosak az EPR-díjak! - Már csak egy hónap a rendszer éles indulásig

Ágoston Krisztián, LeitnerLeitner Magyarország
Július 1-jétől hazánkban is alkalmazni kell a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer, angolul „extended producers responsibility”, vagyis röviden EPR szabályait. Ennek lényege, hogy a gyártóknak/első belföldi forgalmazóknak kell a pénzügyi felelősséget vállalniuk a termékeik után keletkezett hulladék kezeléséért, nekik kell viselniük az úgynevezett körforgásos termékekből keletkező hulladék begyűjtésének, ártalmatlanításának a költségeit.

A magyar EPR szabályozás nagyrészt a jelenlegi környezetvédelmi szabályozásból ismert termékcsoportok gyártóira/forgalmazóira ró további kötelezettségeket, de kiegészíti ezeket olyan új árukkal, amelyek kezelése, ártalmatlanítása hulladékká válásuk után jelentős költséggel jár. Tehát vannak olyan termékek, amik a termékdíj szabályozás és az EPR hatálya alá...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés