Előfizetői tartalom

Három hazai strand minősége kifogásolható - itt a lista

Portfolio
Az Európai Unió értékelési rendszere alapján a hazai szabadvízi fürdőhelyek 94 százaléka kapott jó vagy kiváló besorolást. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerint folyamatosan csökken a kifogásolt vízminőségű strandok száma, az elmúlt évben kifogásolt kategóriába mindösszesen 3 természetes fürdővíz esett - írja a Termál Online.

Az NNK 2022. évi összesítése alapján az országos helyzetkép nagyon kedvező. A hazánkban nyilvántartott 279 fürdővíz közül 176 kapott kiváló, 58 jó és 11 tűrhető minősítést. Kifogásolt kategóriába mindössze 3 strand került, a makói Maros Kalandpart, a soltvadkerti Vadkerti tófürdő és a tiszakécskei Tisza-parti strand. Az idegenforgalmi szempontból kiemelt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés