Előfizetői tartalom

75 éves lett a Porsche

Portfolio
A márka névadója, Ferry Porsche 1948-ban csapatával együtt alkotta meg első sportautóját, a Porsche 356 ’Nr 1’-et. A márka formavilágát mai napig meghatározó 911-es modellt már az alapító fia rajzolta, az elmúlt évtizedekben pedig sedannal és SUV modellekkel is gyarapodott a kínálat. Az EU-s klímacélok teljesítésének érdekében erőteljes elektrifikációba kezdett a márka, hamarosan szinte minden modell elérhető lesz teljesen elektromos változatban. A sportautó-gyártó idén világszerte ünnepli  az évfordulót, Magyarországon a nemrégiben felavatott Balaton Park Circuit versenypálya biztosított helyszínt a rendezvénynek. - derült ki a Porsche közleményéből.

Ferdinand Porsche 1931-ben alapította meg vállalatát Dr. Ing. h. c. F. Porsche GmbH néven, azonban egészen 1948-ig kellett várni ahhoz, hogy létrejöjjön az első négykerekű, amely az időközben ikonikussá vált márkanevet viselte. Ferry Porsche a saját álmát valósította meg a 356 létrehozásával, amelynek szülőhelye 1950-ig még nem Stuttgart-Zuffenhausen, hanem az ausztriai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés