Előfizetői tartalom

Megemelte inflációs előrejelzéseit az MNB

Portfolio
Az idei évi inflációs előrejelzés középértékét 0,25%-ponttal 17,5%-ra, a jövő évit pedig 0,5%-ponttal 4,5%-ra emelte a Magyar Nemzeti Bank a friss inflációs jelentés főbb előrejelzései között. Ezzel párhuzamosan viszont az idei és jövő évi átlagos GDP-növekedésre vonatkozó előrejelzési tartományt is változatlan szinten tartotta a jegybank.

Az MNB a mai kamatdöntéssel (100 bázispontos vágás az egynapos betéti rátában 17%-ra) párbhuzamosan közzétette a friss inflációs jelentés két főbb számát is, amelyet a márciusi előrejelzésekkel összevetve az alábbi táblázatot kapjuk. Amint látható: a tavasszal mondott rendkívül széles, 15-19,5%-os idei évi átlagos inflációs előrejelzési tartomány szűkült 16,5-18,5%-ra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés