Előfizetői tartalom

Mi vár Amerikára? Megérkezett a Fed válasza

Portfolio
Számos érdekességet tartalmaz az amerikai Fed most kiadott jegyzőkönyve, amely szerint egyes tisztviselők támogatták volna az irányadó kamat további emelését, végül azonban a jegybank szinten tartotta a rátát. A Fed úgy véli, hogy az infláció alakulását és a GDP növekedését is komoly kockázatok övezik. Az alapforgatókönyv az enyhe recesszió.

A Federal Reserve egyes tisztviselői támogatták volna a kamatemelést a központi bank júniusi kamatdöntő ülésén. Egyes résztvevők jelezték, hogy támogatják a szövetségi alapkamat célsávjának 25 bázispontos emelését ezen az ülésen, illetve támogathattak volna egy ilyen javaslatot - áll a június 13-14-i ülés most kiadott jegyzőkönyvében. Ezek a tisztviselők megjegyezték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés