Előfizetői tartalom

Van egy ország, ahol úgy elszállt a paradicsom ára, hogy már iPhone-t kérnek egy kiló mellé

Portfolio
Az indiai paradicsomárak rendkívüli mértékben emelkednek, mivel a kedvezőtlen időjárási körülmények megviselik a termést. A jelenség a közösségi médiában olyan mémek áradatához vezetett, amelyek ennek az alapvető élelmiszernek az árát különböző árucikkekhez hasonlítják, beleértve a benzint - írja a Bloomberg. Volt olyan is, aki szerinte egy kiló paradicsom mellé a vevőknek egy iPhone-t is kéne kapniuk.

A kedvezőtlen időjárási viszonyok, köztük az egyes termőterületeket ért heves esőzések, és a szokatlanul magas hőmérséklet a múlt hónapban súlyosan befolyásolták a paradicsomtermést, ami a korábbi évekhez képest megdöbbentő, ötszörös árnövekedést eredményezett. Míg az általános jelenség, hogy a paradicsomárak általában a sovány termésű hónapokban, júniusban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés