Előfizetői tartalom

Áll a bál a gázfűtés betiltása miatt Európában

Portfolio
A német alkotmánybíróság úgy döntött, hogy az épületenergetikai törvényt, a német háztartások fűtési rendszereinek reformját célzó vitatott törvényt a Bundestag nem fogadhatja el, mivel a parlamenti tanácskozásra rendelkezésre álló idő nem elegendő. A törvény heves vitát váltott ki a kormánykoalíción belül, mivel a Zöldek a gázfűtés 2024-ig történő betiltását szorgalmazták, míg a liberálisok enyhébb szabályokat szorgalmaztak - írja a Politico.

Miután június közepén kompromisszumra jutott a kormány, a törvényt gyorsított eljárásban akarta átvinni a parlamenti eljáráson, amit a bíróság elhamarkodottnak ítélt. A bíróság döntését történelmi jelentőségűnek nevezték, mivel erőteljesen beavatkozik a Bundestag munkájába. Olaf Scholz német kancellár és bizalmasai a döntést követően válságtanácskozást tartottak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés