Előfizetői tartalom

Három éve nem szakadt ekkorát a kínai export

Portfolio
Három éve, a Covid első hulláma óta, nem szakadt akkorát éves alapon a kínai export, mint most júniusban, ami jól rámutat a külföldi felvetőpiacok gyengélkedésére, a bezárkozó gazdaságpolitikák következményeire és egyúttal nyomást helyez a kínai vezetésre, hogy valamilyen gazdasági élénkítő lépést jelentsenek be.

Júniusban a kínai vámhivatal adatai szerint az export a vártnál nagyobb mértékben, 12,4%-kal szakadt éves alapon, miután májusban is 7,5%-kal esett. Az import 6,8%-kal csökkent, ami meredekebb az előrejelzett 4,0%-os csökkenésnél, és meghaladja az előző havi 4,5%-os csökkenést. Zichun Huang, a Capital Economics kínai közgazdásza azt jósolja, hogy az export csökkenő tendenciája...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés