Előfizetői tartalom

Még mindig Európa bajnok a magyar infláció, de egy friss közlés szerint már lélektani szint alá esett

Portfolio
Az Eurostat közétette a júniusi rangsort a tagállami inflációkról, amelyben még mindig toronymagasan a magyar infláció a legnagyobb az egész EU-ban. Az európai, harmonizált módszertan szerint mért index (HICP) viszont már 20% alatt van, szemben a KSH által mért fogyasztói árindexszel (CPI). A magyart követő második legmagasabb infláció még mindig messze elmarad az itthon tapasztalt áremelkedéstől.

Júniusban - az EU módszertanával mérve - 20% alá csökkent a magyar infláció, míg a KSH által közölt fogyasztói árindex 20,1% volt. A harmonizált inflációs mutató 19,9% éves áremelkedést mért júniusban, ezzel továbbra is toronymagasan a magyar infláció a legnagyobb Európában. Egyértelműen a kelet-közép-európai régióban volt a legjelentősebb az inflációs nyomás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés