Előfizetői tartalom

Teljesen átalakítja a kormány a Nemzeti Népegészségügyi Központot és megszűnteti az OGYÉI-t

Portfolio
A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) elnevezése 2023. augusztus 1. napjától Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központra (NNGYK) változik és szintén ettől a naptól megszűnik az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI), amely jogutódlással beolvad az NNGYK-ba – derült ki a csütörtök este megjelent Magyar Közlönyből. Így tehát egy új intézmény jön létre egy meglévő átalakulásával, és egy másik intézmény beolvasztásával, és a kormány gyógyszerészeti államigazgatási szervként az NNGYK-t jelöli ki.

A 333/2023. (VII. 20.) kormányrendeletből derült ki, hogy a kormány új országos hatáskörű intézményt hoz létre Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) néven, amely az egészségügyért felelős miniszter irányítása alá tartozó, központi hivatalként működő központi költségvetési szerv lesz. Az intézmény irányítását az országos tisztifőorvosra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés