FONTOS A náci Németország példája kísérti Európát - Ukrajna messze van a vereségtől
 
Előfizetői tartalom

Kamatemelés mellett augusztrustól ismét intervenciókkal védi a rubelt Moszkva

Portfolio
Az orosz központi bank pénteken bejelentette, hogy augusztus 1-jétől újraindítja a Nemzeti Vagyonalap (NWF) befektetésein alapuló devizapiaci intervenciókat. Az ilyen devizaintervenciók határát félévenként 300 milliárd rubelben (3,33 milliárd dollár) határozták meg, figyelembe véve a hazai devizapiac likviditási helyzetét. Ez a bejelentés nem sokkal azután történt, hogy a bank váratlanul 100 bázisponttal 8,5%-ra emelte az irányadó kamatlábat.

Az orosz központi bank bejelentette, hogy augusztus 1-jétől újra megkezdi a Nemzeti Vagyonalap (NWF) befektetésein alapuló devizapiaci intervenciókat. Ez a lépés kiegészíti a bank eddigi gyakorlatát, amely a pénzügyminisztérium műveleteit a költségvetési szabálykereten belül tükrözi. A bank félévenként 300 milliárd rubelben (3,33 milliárd dollár) határozta meg a devizapiaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés