Előfizetői tartalom

Komoly gazdasági károk felé mutat az igazságügyi rendszer függetlenségébe belenyúlás Izraelben

Portfolio
Az izraeli startup cégek 68%-a "aktív jogi és pénzügyi lépésekbe kezdett, például készpénztartalékok kivonásába, a főhadiszállás Izraelen kívülre helyezésébe, az alkalmazottak áthelyezésébe és elbocsátások végrehajtásába" – közölte vasárnap az 521 vállalatot képviselő Start-Up Nation Central a friss felmérésében. Az időzítés nem véletlen: most kezdik tárgyalni az izraeli törvényhozásban azt a Benjamin Netanjahu kormányfő által erősen szorgalmazott jogszabálymódosítást, ami igencsak belenyúlna az igazságszolgáltatás függetlenségébe, például megakadályozná, hogy a Legfelsőbb Bíróság nyilvánvaló "ésszerűtlenségre" hivatkozva megsemmisítsen egy jogszabályt.

A felmérés fő üzenete tehát az, hogy az izraeli startupok mintegy 70%-a kezdeményezte, hogy működésének egy részét Izraelen kívülre helyezze át. Ez a lépés válasz a Benjamin Netanjahu miniszterelnök kemény jobboldali koalíciója által javasolt igazságügyi reformokra, amelyek célja, hogy korlátozzák a Legfelsőbb Bíróság hatáskörét a jogszabályok felülbírálatára....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés