Előfizetői tartalom

Nagy esés után javult a magyar gazdaság hangulati mutatója

Portfolio
A júniusi jelentős csökkenés után júliusban érezhetően emelkedett, és ezzel visszatért az áprilisi szintre a gazdasági bizalom - ezt mutatja a GKI Gazdaságkutató felmérése. A kompozit index, illetve ezen belül az üzleti és a fogyasztói kilátások egyaránt javultak. Júliusban a foglalkoztatási várakozás enyhén élénkült, de a lakosság munkanélküliségtől való félelme kissé erősödött júniushoz képest. A cégek áremelési törekvése alig változott egy hónap alatt, a fogyasztók inflációs várakozása enyhén emelkedett.

A GKI üzleti bizalmi index nem tudta teljesen ledolgozni a júniusi számottevő (7 pont) esését, de júliusban kissé emelkedett (3 ponttal. Mind a négy vizsgált ágazatban nőtt a bizalmi index, azaz a jövőbe vetett bizalom, de ez továbbra is visszafogott. A két legpesszimistább ágazat jelenleg az építőipar és a kereskedelem. Az iparban ugyan az elmúlt időszaki termelés megítélése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés