Előfizetői tartalom

Egyre súlyosabb válság sújtja Kínát, bajban Peking

Portfolio
Kínában minden öt fiatalból több mint egynek munkanélküliséggel kell szembenéznie, ami egyre nagyobb aggodalmat és kihívást jelent a kormány számára. A vezetés azzal vádolja a munkakeresőket, hogy túl magas elvárásaik vannak, és arra ösztönzi őket, hogy dolgozzanak a gyárakban, vagy vegyenek részt a vidéki területeken a mezőgazdasági munkákban. Azonban a fiatalok nem akarnak engedelmeskedni a kommunista párt elvárásainak, a munkanélküliség az egész kínai gazdaságot lehúzhatja.

Sok fiatal miután a jólét időszakában nőtt fel, és az elmúlt években a pekingi vezetés végtelen lehetőségeket ígért nekik, nem terveznek alacsonyabb presztízsű munkakörökben dolgozni. Mindez pedig azt eredményezi, hogy egyre súlyosabb a munkanélküliség a fiatalok köréban: a városi területeken jelenleg 21,3%-os a ráta, ami új kihívást jelent Hszi Csin-pingnek - kezdi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés