Előfizetői tartalom

Nagyon jó hír jött a magyar inflációról, kezdhetünk fellélegezni

Portfolio
A Portfolio konszenzusával teljesen megegyező, 17,6%-os éves inflációs adatot közölt ma reggel júliusra a KSH, így tehát tényleg jócskán lassult az áremelkedés üteme a júniusi 20,1% után. Ez a jó hír azzal együtt született, hogy a szolgáltatásoknál és az üzemanyagoknál, sőt még a háztartási energiánál is jelentős havi áremelkedés történt, de közben az élelmiszeráraknál, a ruházkodási cikkeknél és a tartós fogyasztási cikkeknél estek az árak. Mindezek eredőjeként egy hónap alatt mindössze 0,3%-os fogyasztói áremelkedést mért a KSH, így ez azt vetíti előre, hogy az év/év mutatónál a dezinfláció igencsak felgyorsul majd a következő hónapokban, és egyre biztosabbnak tűnik, hogy már a késő őszi hónapokban 10% alá bukhat az éves inflációs ráta.

A Portfolio elemzői konszenzusa telibe találta a KSH által ma reggel közzétett júliusi éves inflációs adatot (17,6%), amellyel párhuzamosan 17,5%-os éves maginflációs adatot tett közzé a hivatal. Utóbbi is lendületes lassulást mutat, hiszen júniusra még 20,8%-os maginflációs adat jelent meg. Mindez tehát röviden azt jelenti, hogy tényleg felgyorsult az infláció ütemének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés