Előfizetői tartalom

Itt a bejelentés: módosult a paksi kivitelezési szerződést is!

Portfolio
A megváltozott körülmények miatt nemcsak a Paks II.-vel kapcsolatos pénzügyi finanszírozási szerződést kellett módosítani, hanem a kivitelezési szerződést is, amelynek mai aláírásával a projekt átlépett az előkészítőből a konkrét kivitelezési szakaszba – jelentette be a mai budapesti sajtótájékoztatón Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter elmondása szerint a ma aláírt módosított kivitelezési (EPC-) szerződéssel „gyorsabban, könnyebben, egyszerűbben tudunk előre haladni a következő időszakban”, és szavai szerint a jövő év végéig megtörténik majd az első betonöntés is a Paks II. kapcsán, illetve „a jövő évtized elején” termelésbe állhat az új erőmű.

Arról, hogy mit takar a 2014-ben aláírt paksi pénzügyi finanszírozási szerződés módosítása, elsőként a Portfolio írt idehaza az orosz közlöny alapján, aztán a halasztott fizetéssel érintett szűk 1 milliárd forintnyi tételről is írtunk. Miután a napokban megjelent a Hivatalos Értesítőben a szerződés módosításának 2. jegyzőkönyve, augusztus 16-án hatályba lépett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés