Előfizetői tartalom

Kétségbeesetten emelik a béreket a munkáltatók, ha a dolgozó máshol jobb ajánlatot kap

Egyre gyakrabban tesznek ellenajánlatot a brit cégek a más munkaadótól állásajánlatot kapó munkavállalóik megtartása érdekében, vagyis ráígérnek a másutt beígért fizetésre – derült ki egy friss felmérésből. Ez a jelenség ellentmond azoknak a korábbi foglalkoztatási adatoknak, amelyek azt jelezték, hogy a brit munkaerőpiac elkezdett hűlni. A héten megjelent bér- és inflációs adatokból is az látszik, hogy az Egyesült Királyság munkaerőpiaca továbbra is feszesnek tekinthető.

Ellenajánlat a munkaerő megtartásáért

A brit cégek 40%-a tett ellenajánlatot az elmúlt egy évben – derül ki a Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) nevű, mintegy 160 ezer HR-szakembert tömörítő intézet friss negyedéves jelentéséből. Az ellenajánlat nemcsak azt jelentheti, hogy megemelik a fizetését a más cégtől állásajánlatot kapó munkavállónak, hanem annak formája lehet az is, hogy például rugalmas munkaidőt tesznek lehetővé a számára, vagy céges autót kap a máshová csábított dolgozó.

A 2000 brit cég véleményét tükröző felmérés – amely a magánszektor cégein kívül az állami szektor munkaadóira is kiterjedt – szerint az elmúlt 12 hónapban ellenajánlatot tevő cégek több mint fele (51%) gyakrabban használta az ellenajánlatot a korábbi időszakhoz képest. Továbbá negyedük arra is számít, hogy az elkövetkező évben gyakrabban fogja alkalmazni ezt, a meglévő munkaerő megtartását célzó megoldást.

Az ellenajánlatot tevő cégek 40%-a egyben magasabb fizetést is kínál fel a másutt beígért bérnél,

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés