Előfizetői tartalom

A háború mellett történelmi csúcsra ugrott Európa orosz cseppfolyósított földgázimportja

Portfolio
Idén az első 7 hónapban mintegy 1,6%-kal történelmi csúcsra emelkedett az uniós tagállamok cseppfolyósított orosz földgázimportja, és így az Egyesült Államok után Oroszország lett az EU második legnagyobb LNG-beszállítója idén, mintegy 5,3 milliárd eurót utalva egy orosz vezetésű vegyesvállalatnak – mutat rá friss összefoglalójában a Financial Times.

A Kpler adatai alapján a cikk azt mutatja be, hogy havonta mintegy 2 milliárd köbméternek megfelelő LNG-t importálnak Oroszországból az EU-tagállamok: az első 7 hónapban összesen mintegy 21,6 millió tonnát, átszámolva mintegy 13,3 milliárd köbmétert tett ez ki, ami a teljes 133,5 millió tonnányi (82 milliárd köbméternyi) uniós LNG-importnak a 16%-át teszi ki. Ezzel az Egyesült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés