Előfizetői tartalom

Az infláció esik, de korai örülni - bekövetkezik a rémálom, amit egyszer már átélt a világ?

Portfolio
Jelenleg, amikor az infláció 40 éves csúcsról mérséklődik a fejlett világban, óhatatlanul eszünkbe jut, hogy ilyet egyszer már láttunk: a '70-es években is meredeken esett az infláció, hogy utána még magasabb szintre nőjön. Akkor a második inflációs hullámot csak fájdalmas recessziót eredményezve sikerült letörni. A jegybankok szerte a világban attól tartanak, hogy most is bekövetkezhet az infláció ismételt fellángolása, ezért ragaszkodnak a szigorú monetáris politikához. De mekkora az esély rá, hogy ismét bekövetkezik az a horrorszcenárió, ami a '70-es években? Az ING elemzésében válaszolja meg ezt a kínzó kérdést.

Visszatérnek a fájdalmas ’70-es évek? Az infláció csak néhány hónapja csökken a legnagyobb gazdaságokban, de a vita egy lehetséges "második hullám" körül már javában zajlik. A közösségi média tele van olyan grafikonokkal, mint az alábbi, amelyek a közelmúltbeli inflációs hullámot az 1970-es évek tapasztalataival vetítik össze – írják az ING elemzői, akik azonnal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés