Előfizetői tartalom

Ekkora lyuk korábban soha nem volt a költségvetésben augusztusban

Augusztusban 358,4 milliárd forintos hiányt halmozott fel a költségvetés, ami gyűjtésünk szerint a legmagasabb nyolcadik havi deficit az adatok rendelkezésre állása óta. A friss adat is megerősíti korábbi véleményünket a büdzsé idei helyzetéről: az elcsúszás biztosra vehető, a helyzet korrekcióért kiált. Tulajdonképpen az első nyolc hónap alatt teljesült az egész évre tervezett pénzforgalmi hiánycél.

Budapest Economic Forum 2023 Október 17-én jön a Budapest Economic Forum a legfontosabb és legforróbb makrogazdasági témákat felvonultatva. Információ és jelentkezés Jól látható, mennyire kiugró a friss havi államháztartási adat a korábbi évekhez képest. A költségvetés ilyen mértékű augusztusi kilyukadása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés