Előfizetői tartalom

Zsiday Viktor: komoly válaszút előtt a magyar gazdaságpolitika, az EU-pénzek menthetnek meg az összeomlástól

Portfolio
Fontos választás előtt áll a magyar gazdaságpolitika, a kérdés az, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben az ortodox vagy az unortodox megoldások felé veszi az irányt – mondta csütörtökön a Hold Alapkezelő befektetői rendezvényén Zsiday Viktor. A Citadella Alap portfóliómenedzsere szerint ebben fontos szerep juthat az uniós forrásoknak is, ha ugyanis megkapjuk a külső támogatást, akkor nagyobb eséllyel maradhatunk a kedvezőbb, ortodox pályán.

A kelet-közép-európai régió országainak gazdasága nagyon hasonlóan mozgott az utóbbi évtizedekben. A jelenlegi inflációs környezetnek a koronavírus-járvány és az orosz-ukrán háború mellett vannak hosszútávú hatásai is. A munkanélküliség ugyanis nagyon alacsony szintre csökkent, ami a munkaerőköltségek növekedésével járt együtt – mondta a Hold Alapkezelő csütörtöki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés