Előfizetői tartalom

Feszült helyzetben indult el a közös uniós gázvásárlás harmadik köre

Portfolio
Bár szinte tele vannak az európai gáztárolók, „a gázpiaci helyzet azonban továbbra is feszült. Ezért ébernek kell maradnunk, és folytatnunk kell a közös gázvásárlásokat a stabil és megfizethető ellátás biztosítása érdekében" – ezzel a nyilatkozattal indította el ma a közös uniós gázvásárlási mechanizmus harmadik körét Maros Sefcovic, az Európai Bizottság illetékes alelnöke.

A közleményben ezután Sefcovic a feszült helyzetre tekintettel úgy fogalmazott: Ezért felszólítom az európai vállalkozásokat, hogy ismét egyesítsék erőiket és működjenek együtt annak érdekében, hogy biztonságosan átvészeljük ezt a telet, miközben már elkezdjük a felkészülést a következőre. A ma elindult harmadik beszerzési körben szeptember 27-ig jelezhetik az európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés