Előfizetői tartalom

Nem javul érdemben a gazdasági helyzet Európában

Portfolio
A ma reggel közölt beszerzésimenedzser-indexekből (BMI) az látszik, hogy az európai gazdaság szeptemberben még mindig gyengén teljesít. Eltérő a kép azonban Franciaországban és Németországban: előbbiben egyértelműen romlik, utóbbiban a vártnál jobban alakul a helyzet. A német szolgáltató szektor helyzete például már kifejezetten okot adhat a bizakodásra.

Rosszul néz ki a francia BMI Ma reggel a francia BMI-t közölte elsőként az S&P Global, és nem volt benne sok köszönet. Európa második legnagyobb gazdaságában a kompozit BMI szeptemberben 43,5 pontra esett az előző havi 46 pontról. Az elemzők arra számítottak, hogy a szeptemberi mutató megfelel majd az augusztusi szintnek, de végül további romlás történt. Ami a szektorális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés