Előfizetői tartalom

Napokon belül leállhatnak az amerikai kormányzati intézmények - Figyelmeztetést küldött a Moody’s

Portfolio
Az amerikai kormányzat október 1-től történő potenciális leállása negatív esemény lenne az Egyesült Államok hitelminősítése szempontjából, mert rávilágítana az amerikai intézményi és kormányzati erő gyengeségére még akkor is, ha egyébként a politikai huzavona gazdasági hatása valószínűleg rövid ideig tartana – gyakorlatilag ezt üzente a Moody’s Investors Service a hétfő esti közleményében.

A figyelmeztetés apropója, hogy ha október 1-ig nem fogadja el az amerikai Kongresszus az Egyesült Államok új, 2023-2024-es költségvetését, vagy legalább nem ad átmeneti felhatalmazást a további költekezésre, akkor sok kormányzati intézmény le fog állni és több százezer dolgozót átmeneti fizetés nélküli kényszerszabadságra fognak küldeni attól függően, hogy hány kormányzati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés