Előfizetői tartalom

Az EU meghátrálásra késztette Kínát, Peking már visszakozik

Portfolio
Mikor Valdis Dombrovskis, Európa kereskedelmi vezető tisztviselője Pekingbe látogatott, miután az EU bejelentette, hogy vizsgálatot indít Kína elektromos járművekre vonatkozó állami támogatásai ellen, sokan konfrontatív eszmecserére számítottak. Kína azonban meglepte a megfigyelőket azzal, hogy a konfrontatív retorika helyett a párbeszéd és az együttműködés fontosságát mantrázza.

Ez a hangnemváltás része a nemzetközi kapcsolatok stabilizálására irányuló szélesebb körű pekingi stratégiának, mivel Kína gazdasági növekedése lassul, és a Nyugattal továbbra is fennáll a feszültség. Ebben a helyzetben húsba vágóbb az ázsiai országnak, hogy ne veszítse el a világ második legnagyobb piacát. Kína kapcsolatainak kezelésére irányuló erőfeszítései...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés