Előfizetői tartalom

Fontos napelemes lépésre készül a kormány - új keretmegállapodás készül

Szabó Dániel
A kormány a Nemzetközi Napenergia Szövetség (International Solar Alliance, ISA) megalakításáról szóló keretmegállapodás kormányrendelet formájában történő kihirdetésére készül. Az India által életre hívott szövetség célja, hogy összehangolja a napenergia felhasználását és fejlesztését az országok között, és csökkentse a finanszírozási és technológiai korlátokat, amelyek még mindig gátolják a napenergia terjedését a világban. Egy globális 1000 milliárdos finanszírozási programban lehet így érintett Magyarország.

Egy most közzétett rendelettervezet szerint Magyarország is csatlakozhat a Nemzetközi Napenergia Szövetséghez. Mint a szövegből kiderül, az ISA megalakításának hátterében az a közös elkötelezettség húzódik meg, hogy napenergiával elérhetővé váljon az energiaközösségek és fejlődő országok számára is. Az ISA tervei szerint több mint 1000 milliárd dollár beruházást...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái