Előfizetői tartalom

Fontos napelemes lépésre készül a kormány - új keretmegállapodás készül

A kormány a Nemzetközi Napenergia Szövetség (International Solar Alliance, ISA) megalakításáról szóló keretmegállapodás kormányrendelet formájában történő kihirdetésére készül. Az India által életre hívott szövetség célja, hogy összehangolja a napenergia felhasználását és fejlesztését az országok között, és csökkentse a finanszírozási és technológiai korlátokat, amelyek még mindig gátolják a napenergia terjedését a világban. Egy globális 1000 milliárdos finanszírozási programban lehet így érintett Magyarország.

Egy most közzétett rendelettervezet szerint Magyarország is csatlakozhat a Nemzetközi Napenergia Szövetséghez. Mint a szövegből kiderül, az ISA megalakításának hátterében az a közös elkötelezettség húzódik meg, hogy napenergiával elérhetővé váljon az energiaközösségek és fejlődő országok számára is. Az ISA tervei szerint több mint 1000 milliárd dollár beruházást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés