Előfizetői tartalom

Jönnek az új kötelező tartozékok a járművekben - Ezek nélkül biztos nem kerülnek forgalomba

Portfolio
Az Európai Unió 2019-ben átdolgozta az általános járműbiztonsági rendeletet (GSR), amelynek köszönhetően 2024 júliusától az új autók esetében több aktív biztonsági rendszer is kötelezővé válik, a távolabbi jövőben pedig újabb intézkedések egészítik ki a listát. A szabályozás a személygépjárművek és kisteherautók mellett a buszok és tehergépkocsik számára is számos követelményt ír elő.

Mi az a GSR? Mi lesz kötelező a GSR miatt? A biztonsággal kapcsolatos autóipari innovációkkal összhangban az Európai Unió 2019-ben átdolgozta a GSR-t, vagyis az általános járműbiztonsági rendeletet. A várakozások szerint ezek az új szabályozások hozzájárulhatnak az emberi hibából eredő balesetek kockázatának csökkentéséhez. Az általános járműbiztonsági rendelet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés