FONTOS 500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron
 
Előfizetői tartalom

Bejelentették: komoly erő miatt sérült meg a balti gázvezeték, erős válaszra készül a NATO

Portfolio
A Finnországot és Észtországot összekötő Balticconnector tenger alatti gázvezeték és telekommunikációs vezeték sérülése kapcsán „világosan látható, hogy ezeket a károkat meglehetősen nagy erő okozta" – jelentette ki a Reuters-nek nyilatkozva szerdán reggel Hanno Pevkur észt védelmi miniszter azután, hogy tegnap Finnország azt állította: szándékos akcióról lehetett szó. A NATO főtitkára máris erőset nyilatkozott szerdán a védelmi miniszterek tanácskozása előtt, ugyanis Jens Stoltenberg azt mondta, hogy "ha bebizonyosodik, hogy a NATO kritikus infrastruktúrája elleni támadásról van szó, akkor a NATO egységes és határozott válaszlépéseket fog tenni".

A gázvezetéken vasárnap érzékeltek hirtelen jelentős nyomáscsökkenést, így leállították azt, majd kiderült, hogy a mellette húzódó telekommunikációs vezeték is megsérült, mindezen hírekre már hétfőn és kedden is jelentős gázáremelkedés alakult ki az európai piacokon. Kedden finn oldalról több nyilatkozat is elhangzott, amelyek szándékos támadásra, „külső tevékenység”...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés