Előfizetői tartalom

Teljes fordulatot hozott a háború: mi lesz Európával?

Mire tanított minket az orosz-ukrán háború? Többek között arra, hogy az addig készpénznek vett energiabiztonság és ellátás közel sem sziklaszilárd alapokon nyugszik, és bizony alakulhat úgy a geopolitikai helyzet, hogy kirántják alólunk a szőnyeget. Európa megtanulta a leckét, egyre hangsúlyosabb jelszóvá vált az energiabiztonság és az energiafüggetlenség - de mennyi pénzre és milyen intézkedésekre van szükség ezek eléréséhez? Kinek kell végrehajtania a kulcsfontosságú beruházásokat, és honnan lesz erre forrás? Egyáltalán, mikor érhető el az energiafüggetlenség Európa számára? Ezekkel a kérdésekkel foglalkozik a Potsdami Éghajlatkutató Intézet tanulmánya.

Elérhető az energiafüggetlenség A Potsdami Éghajlati Hatáskutató Intézet által készített elemzés szerint Európa 2030-tól teljes egészében saját megújuló energiaforrásaiból tarthatná fenn magát, amennyiben a kormányok és a magánszektor befektetői "hajlandóak" kétezer milliárd eurót költeni a cél érdekében. Ez tulajdonképpen azt jelentené, hogy bő hat éven belül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés