Előfizetői tartalom

Olyan történt Magyarországon, amire hét éve nem volt példa, mégsem dőlhet hátra a forint

Hét év után először lett pozitív a visszatekintő reálkamat Magyarországon, hiszen a friss 12,2 százalékos szeptemberi inflációs adat már alacsonyabb, mint a 13 százalékos irányadó kamatszint. A fejlemény a következő időszakban támogathatja a forint árfolyamát, azonban továbbra is vannak olyan kockázatok, melyek a magyar deviza komolyabb erősödését fékezhetik.

Eljött a pozitív reálkamat ideje Szeptemberben 12,2 százalékra csökkent az infláció Magyarországon, amire tavaly június óta nem volt példa. Ez egyben azt is jelenti, hogy 2016 szeptembere után először lett pozitív a visszatekintő reálkamat. Vagyis hosszú idő után először fordul elő, hogy a legfrissebb inflációs adat alacsonyabb legyen az aktuális irányadó kamatnál....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés