Előfizetői tartalom

Elárulta a magyar kutató, milyen jövő vár az akkumulátorgyártásra

Dübörög a világban a zöld átállás és a közlekedés elektrifikációja, amelyből Magyarország is alaposan kiveszi a részét, egyrészt a hazai autógyárak, másrészt az itthoni akkumulátoripari törekvések révén. Ugyan utóbbi keserű mellékízt kapott - részben a téma átpolitizálódása miatt -, abban nem lehet kérdés, hogy a Magyarországra érkező akkumulátorgyárak a technológia csúcsát képviselik. A határok viszont folyamatosan kitolódnak, az ágazat gyors fejlődésével egymás után jelennek meg az új technológiai megoldások. Ezekről az akkumulátoripari megatrendekről, a legújabb fejlesztésekről, és hazai helyeztől kérdeztük Kun Róbertet, a Természettudományi Kutatóközpont (TTK), Anyag- és Környezetkémiai Intézet, Szilárdtest Energiatárolók Kutatócsoportjának vezetőjét.

Rohamos tempóban fejlődik az akkumulátoripar, csak az idei évben volt több olyan bejelentés, amely első ránézésre forradalmi áttörésnek tűnik – gondolok itt a CATL 500 Wh/kg-s akkumulátorára, valamint a Toyota szilárdtest-akkugyártásról szóló bejelentésére. Kutatóként mi a véleménye ezekről? Ha nem tudományos cikkről vagy szabadalomról van szó, én ezeket a bejelentéseket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés