Előfizetői tartalom

Hszi Csin-ping kínai elnök a barátjának nevezte Orbán Viktort

Portfolio
|
MTI
Miután a magyar miniszterelnök a kínai többnapos látogatása során hétfőn a kínai miniszterelnökkel és a Kínai Építési Bank elnökével is tárgyalt, kedden Hszi Csin-ping elnökkel egyeztetett és a Bank of China elnökével is találkozott. A kínai államfő az Orbán Viktorral történt találkozó után a barátjának nevezte a magyar kormányfőt és többek között kijelentette: új szintre emelné a két ország közötti stratégiai együttműködést. Orbán Viktor pedig leszögezte: Magyarország nem lép ki az Egy övezet, egy út programból.

Mit mondott Orbán Viktor a kínai elnökkel történt találkozó után? Hszi Csin-ping elnöksége alatt a kínai-magyar kapcsolatok "soha nem látott magasságokba emelkedtek", és ez Magyarország számára rendkívül előnyös és hasznos - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Pekingben, a kínai államfővel folytatott találkozóján. Köszönetet mondott vendéglátójának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés