Előfizetői tartalom

Óriási kihívások után nagy léptekkel halad az orosz fosszilis energiáról leválás útján az EU

Portfolio
Az Európai Unió halad afelé, hogy még ebben az évtizedben megszűnjön az orosz fosszilis tüzelőanyagoktól való függősége, hiszen az orosz gáz mennyisége idén 80 milliárd köbméterről 40-45 milliárdra zuhanhat, közben pörög fel a megújuló forrásokból előállított energia mennyisége és aránya – derül ki az energiaunió helyzetéről ma kiadott európai bizottsági jelentésből.  

Az Európai Bizottság évente elkészített jelentése rámutat, hogy az uniós közösség felkészült a második télre, amelyen korlátozott orosz gázszállításokkal kell számolni, miután Moszkva az ukrajnai inváziót követően úgy döntött, hogy jelentősen korlátozza a szállításokat. A kiegészítő anyag szerint az orosz gázimport várhatóan 40-45 milliárd köbméterre esik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés