Előfizetői tartalom

Lerombolná az uniós projektet a tagállami vétó eltörlése – fakadt ki a lengyel elnök fontos embere

MTI
A lengyel elnök külügyi irodájának vezetője és a lengyel kormányszóvivő egyaránt éles bírálatot fogalmazott meg szerdán azzal kapcsolatban, hogy az uniós alapszerződések tervezett módosítása számos területen elvenné a tagállamok vétójogát. Az uniós szerződések módosítását tartalmazó jelentésről szerdán szavaznak az Európai Parlament alkotmányügyi bizottságában (AFCO), amelynek egyik lengyel tagja szintén kritizálta a tervet, amely szerinte uniós szuperállammá tenné az EU-t.

Marcin Przydacz államtitkár, a lengyel elnök külügyi irodájának vezetője szerdán a lengyel közszolgálati rádióban azt mondta: az uniós vétójog megszüntetése az európai projekt lerombolásához vezetne. Hangsúlyozta: A lengyelek az Európai Unió (EU) része akarnak maradni, és maradnak is. Hozzátette: az igazságos EU-ért viszont meg kell küzdeni, a vétójog megszüntetésére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés