Előfizetői tartalom

Kritikus helyzetben Paks II. egyik fő kivitelezője, a csernobili katasztrófával riogat

Portfolio
Ha nem szállítjuk le a szerződés szerint a Paks II. irányítástechnikáját, akkor egyrészt szinte korlátlan összegre beperelhet minket Magyarország, másrészt a kínaiak kerülnének be helyettünk a projektbe, és ne felejtsük el, hogy Paks közelebb van Németországhoz, mint Csernobil – ezt az érvrendszert adta elő Joe Käser, a német Siemens Energy felügyelőbizottsági elnöke a Welt and Sonntagnak adott nyilatkozatban.

Käser azután nyilatkozott, hogy a napokban kiderült: a szélerőművi nehézségek miatt a német államhoz fordult mentőövért a Siemens Energy, de rögtön megnyugtatta a befektetőket, hogy ez nem tőketámogatást jelent, hanem csak hitelgaranciát, aminek hírére ma elszállt a tőzsdén a cég részvényárfolyama. Kapcsolódó cikkünk 2023. 10. 30. Nyugtat a Siemens Energy: Nincs szükségünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés