Előfizetői tartalom

Megszólalt Powell a Fed kamatdöntése után: Messze vagyunk még az alacsony inflációtól

Portfolio
Az amerikai jegybank, a Federal Reserve magyar idő szerint este 7-kor ttte közzé kamatdöntő üléséről szóló közleményét, amelyből kiderült, hogy a jegybank nem változtatott az irányadó kamaton. A kifejezetten soványka közleményben kiemelték az erős gazdaságot, valamint hangsúlyozták a jegybank adatvezérelt jellegét. Jerome Powell elnök a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az infláció várhatóan tovább csökken majd, de az árstabilitás csak hosszú idő után áll majd helyre. Előretekintő iránymutatást nem sokat kaptunk, de amit a gazdaság erejéről mondott Powell, az komolyan elgondolkodtató, és más megvilágításba helyezi a dolgokat.

2023. november 01. 20:23 Megosztás Véget ért az esemény, rövid összefoglaló A Fed megtartotta kamatdöntő ülését, amely után Jerome Powell elnök sajtótájékoztatót tartott. Az esemény legfontosabb fejleményeit pontokba szedve ismertetjük: A jegybank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés