Előfizetői tartalom

Kihajították Kínát a távol-keleti országból – Bajban Peking világraszóló terve?

Portfolio
Manila egyre távolabb helyezi magát Peking globális elképzelésétől. Ennek oka, hogy bár nagyon sok kínai pénz és beruházás érhető el a BRI-vel, viszont egyben veszélyt is jelent. Az Asia Times cikke szerint Peking a saját befolyásának kiterjesztésére használja a projekteket, ez biztonsági kockázatokat okoz a Fülöp-szigeteken.

A Fülöp-szigeteki Közlekedési Minisztérium bejelentette, hogy egy sor nagyszabású infrastrukturális projektben a kínaiak helyett más, nyugati és japán partnereket választ. A döntéshozók szerint erre gazdasági és politikai tényezők miatt került sor. A fordulat mélypontját jelenti a két ország közötti kapcsolatoknak, teljes elfordulást jelez a korábbi manilai kormányhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés