Előfizetői tartalom

Az EU nyugdíjreformot várt el, ezért Románia 40%-kal emeli a nyugdíjakat

Portfolio
Romániában 2024 szeptemberétől 40%-kal emelkednek az állami nyugdíjak. A hivatalos ok az unió által szorgalmazott nyugdíjreform, aminek az egyenlőtlenségek csökkentése mellett részét képezné, hogy a választási megfontolásoktól független legyen a nyugdíjpolitika. A nyugdíjemelés utáni bő fél évben Románia három választást tart.

Románia állami nyugdíjai jövő szeptembertől átlagosan 40%-kal emelkednek - közölte Bucura Oprescu munkaügyi miniszter. Ennek a lehetőségét egy készülő törvényjavaslatban előírt újraszámítások teremtik meg, ami havonta 13,8 milliárd lejre (2,97 milliárd dollárnak megfelelő összegre) növeli a nyugdíjkiadásokat. A javasolt nyugdíjtörvénytervezet értelmében, amely...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés