Előfizetői tartalom

Brüsszel új fegyvert kaphat a pénzügyi keménykedéshez, de jöhetnek a vétók

Portfolio
Kész az új kompromisszumos tervezet a költségvetési szabályokat meghatározó stabilitási és növekedési paktum (SGP) reformjáról. Az új, tagállami büdzséknél az eladósodást és a kiköltekezést leszorító javaslatot kedden mutatja be az EU soros spanyol elnöksége, de várhatóan még sok tagállam megvétózhatja a tervezetet. Magyarország ezúttal kilóg a sorból.

A Stabilitási és Növekedési Paktum (SNP) – az Európai Unió költségvetési politikáit szabályozó alapvető fontosságú keretrendszer – reformjára irányuló tervezetet nyújtott be a spanyol tanácsi elnökség. De ez további késedelmet jelenthet, ugyanis a várt jogalkotási szöveg helyett csak egy előzetes „leszállási zónát” – az uniós zsargonban ez a tárgyalási egyeztetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés