FONTOS Itt van Karácsony Gergely bejelentése: a főpolgármester-választás megismétlését kezdeményezi
 
Előfizetői tartalom

Elbúcsúzhatnak a magyarok a személyi igazolványtól - Forradalmi változásokat hoz a kormány új javaslata

A kormány ma elérhetővé teszi társadalmi vitára a digitális állampolgárságról szóló törvényjavaslatát, ami Rogán Antal szerint forradalmi változásokat fog magával hozni a következő 2 évben. A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője egy pénteki háttérbeszélgetésen részletezte a javaslat tartalmát. Ezek szerint az állam mindent a mobilra fejleszt, az ügyintézés egy mobilalkalmazásba költözik. Három év múlva nem kell semmilyen igazolványt magunknál hordanunk.

DÁP alkalmazás mobilon A digitális állampolgárságról szóló törvény célkitűzése, hogy az állampolgárok minden ügyüket digitálisan a lehető legkényelmesebb módon tudják elintézni. A programnak első körben három elemére fókuszál a kormány a fejlesztés során: a mobilra költözik az igazolvány, az aláírás és az ügyintézés. A miniszter többször hivatkozott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés