Előfizetői tartalom

Íme a 10 legkevésbé stresszes foglalkozás - De mekkora ára van a nyugalomnak?

Portfolio
A legtöbb ember számára a munka egy stresszes tevékenység. Az Egyesült Államokban a munkavállalók mintegy 77 százaléka számolt már be munkahelyi stresszről, derült ki az Amerikai Pszichológiai Társaság áprilisban megjelent, 2023-as Work in America felméréséből. Az amerikai munkaügyi minisztérium foglalkozási információs hálózata ezt követően 873 foglalkozást rangsorolt a stressztűrés alapján.

A rangsorolás egy 0-tól 100-ig terjedő skálán alapul, ahol a 100 a legstresszesebb, amit egy munka jelenthet, íme, a 10 legkevésbé stresszes hivatás.

  1. Térképész és fotogrammetrikus (52)
  2. Környezetvédelmi közgazdász (52)
  3. Csomagoló- és töltőgép kezelő (52)
  4. Levéltáros (53)
  5. CNC-programozó (53)
  6. Villamosberendezés-összeszerelő (53)
  7. Ipari ökológus (53)
  8. Üzemanyagcella szakmérnök (54)
  9. Autópálya karbantartó (55)
  10. Gépi adagoló- és rakodómunkás (56)

Érdekesség, hogy az Egyesült Államokban a felsorolt hivatások közül csupán a környezetvédelmi közgazdász üti meg az éves szinten 100 ezer dolláros, vagy annál magasabb átlagkereseti szintet, míg a legkevesebbet, átlagosan alig 36 ezer dollárt a csomagoló- és töltőgép kezelők vihetik haza éves szinten.

A LinkedIn karrier-szakértője, Andrew McCaskill ugyanakkor a vizsgálattal kapcsolatban elmondta, hogy egyénfüggő, hogy mely hivatások lehetnek stresszesek.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés