Előfizetői tartalom

Árháború vagy árspekuláció zajlik Magyarországon?

Gyakran halljuk, hogy a kiskerláncok brutális „árháborút” folytatnak a vásárlók kegyeiért, de legalább ennyiszer mondják rájuk azt, hogy dörzsölt „árspekulánsok”, akik folyamatosan „drágítanak”. Sokszor ugyanazon intézmény vagy megszólaló is használja mindkét kifejezést, pedig triviális, hogy egyszerre nem lehet az árakat letörni (háborúzni) és közben arcátlanul emelni (spekulálni). Utánajártunk, hogy mi történik Magyarországon.

Könnyen zavarba jöhetünk, ha a magyarországi árakkal kapcsolatos híreket olvassuk. Az egyik nézőpont szerint a vállalatok folyamatosan egymás alá licitálnak az árakkal, aminek hatására szabályos árháború alakult ki közöttük. Ezt a folyamatot – a nézet hívei szerint – a kormányzati intézkedések is támogatják, amelyek igyekeznek leszorítani az árakat. A másik, ezzel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés