Előfizetői tartalom

Kiderült: megkapjuk az orosz gázt Bulgárián át, bár a Gazprom állítólag nem fizetett

A keddi kulcsfontosságú határidő után a jelek szerint zavartalanul jön az orosz gáz a Török Áramlaton át Bulgáriába, onnan pedig Magyarország irányába, noha az orosz Gazprom állítólag nem fizette ki a bolgár energetikai hozzájárulást. Ez egyelőre kedvező hír a szerb és a magyar ellátásbiztonság szempontjából, igaz közben érkezett egy erőteljes figyelmeztetés Magyarországnak Brüsszelből az orosz leválás témájában.

A tegnapi nap, november 14., kulcsfontosságú volt abban, hogy mi várható rövid távon a Török Áramlaton át zajló orosz gázszállításokkal, hiszen amint a Portfolio tegnapi részletes elemzésében körbejártuk: lejárt a Gazprom és egyéb gázkereskedőknek a 20 levás energetikai hozzájárulás befizetési határideje. Tegnap délután Nikolaj Denkov bolgár miniszterelnök az epicenter...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés