Előfizetői tartalom

Orbán Viktor: az EU-t nem elhagyni kell, hanem megváltoztatni

Portfolio
Szombaton tartotta a Fidesz a jubileumi, harmincadik tisztújító kongresszusát, ahol - meglepetés nélkül - Orbán Viktort választották meg a küldöttek a párt elnökének. A miniszterelnök beszédében az elmúlt időszak legfontosabb gazdaságpolitikai intézkedéseit emelte ki (13. havi nyugdíj, csok plusz, babaváró, minimálbér), de ezúttal elmaradt bármilyen új lépés bejelentése. A jövő évi EP-választásra hangolódva sokat foglalkozott beszédében az Európai Unióval és előrevetítette, hogy ha így megy tovább politikailag az unió, akkor szétcsúszik, ezért szerinte meg kell változtatni belülről. Mindezek mellett a kormányfő szokatlanul sokat beszélt az általa zöld átállásnak nevezett akkumulátorgyártásról, kiemelve, hogy zöld energiát már szinte mindenki tud termelni a világban, a verseny most arról szól, hogy ki képes azt eltárolni. Beszédében egy fontos gazdasági vonatkozású konkrét céldátum is elhangzott mellékesen: Paks 2 10 év múlva lehet kész.

A tisztújító kongresszuson újra pártelnököt választottak, ezt a pozíciót újra Orbán Viktor kapta meg. Orbán Viktor megköszönte a jelölést, és a bizalmat is újbóli megválasztására. Kiderült, nem érte meglepetés Orbán Viktort: számított a választás eredményére. Elvárjuk a parlamenti képviselőktől, hogy alkossák meg Magyarország szuverenitásvédelmi szabályait...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés