Előfizetői tartalom

Berúgta az ajtót a tél Ukrajnában, az ország végletesen legyengülve fogadja

Portfolio
Miközben megérkezett a tél Ukrajnába, az ukrán energetikai infrastruktúra a tavaly téli célzott orosz támadások miatt sokkal rosszabb állapotban van, mint egy éve. Ha Oroszország idén egyáltalán nem támadna energetikai létesítményeket, akkor is komoly fennakadásokra kellene számítani, de Moszkva már elkezdte a csapásokat, és várhatóan csak fokozni fogja a tél folyamán – áll a The New York Times riportjában.

Oroszország tavaly októbertől áprilisig jelentős támadásokat intézett ukrán energetikai létesítmények – hőerőművek, transzformátorállomások stb. – ellen, az ukrán állami energiaszolgáltató, az Ukrenergo szerint mintegy 1200 drónt és rakétát lőttek ki ebben az időszakban. A Kyiv School of Economics 8 milliárd dollárra becsülte a kár teljes összegét. Ukrajna eddig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés