Előfizetői tartalom

Halálos lehet a koronavírus az idősekre, de Magyarországon nem érhetők el a legújabb oltások

Portfolio
Magyarországon egyelőre nem elérhetők a legújabb Covid-vakcinák, amelyek már az Egyesült Államokban és több európai országban is megkapták a szükséges engedélyt – mondta az InfoRádióban az ELTE Természettudományi Karának dékánja. Kacskovics Imre immunológus abban bízik, hogy hozzánk is mielőbb megérkeznek ezek a védőoltások, az időseknek azonban addig is érdemes kérniük a rendelkezésre álló vakcinákat.

Az Európai Bizottság november elején engedélyezte a Novavax által kifejlesztett Nuvaxovid XBB.1.5 nevű koronavírus elleni módosított oltóanyagának alkalmazását az Európai Unióban. Még korábban, szeptemberben pedig két másik – a BioNTech és a Pfizer gyógyszergyár, továbbá a Moderna cég által kifejlesztett – új vakcina alkalmazását is jóváhagyta. A Novavax oltóanyaga...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés