Előfizetői tartalom

Egyelőre nem tud megszabadulni a magas inflációtól Törökország, mégis leállnak a kamatemelésekkel

MTI
|
Portfolio
A török statisztikai hivatal (Türkiye Istatistik Kurumu - TÜIK) hétfőn ismertetett adatai szerint az éves fogyasztói áremelkedés mértéke novemberben 61,98 százalékra, tavaly december óta a legmagasabbra emelkedett az októberi 61,36 százalékról. Elemzői várakozások átlagában azonban még magasabb, 63,0 százalékos novemberi éves infláció szerepelt.

Az infláció emelkedéséhez novemberben főként a lakhatási és rezsiköltségek gyorsuló, 37,5 százalékos növekedése járult hozzá az egy hónappal korábban jegyzett 26 százalékos éves szintű emelkedést követően. Az alkoholos italok és dohánytermékek novemberben 71,4 százalékkal, októberben 62 százalékkal drágultak éves összevetésben, a ruházati cikkek és lábbelik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés