Előfizetői tartalom

Pfizer-per: reagált a magyar kormány, újabb részletek derültek ki az ügyről

A kormány szerint az Európai Bizottság feleslegesen sok vakcinát rendelt a Pfizertől, ezért nem fizetett az utolsó tételekért. Közben kiderült, hogy azok után az oltóanyagok után nem teljesített a magyar vezetés a gyógyszercég követeléseit, amelyeket külön kérvényezett azután, hogy eredetileg nem vett részt a közös uniós beszerzésben. Úgy fest, hogy 60 millió eurót kell fizetnie a magyar félnek, ha a Pfizer megnyeri a pert.

Mint arról írtunk, a Politico által megszerzett bírósági dokumentum szerint a Pfizer és a BioNTech januárban jogi lépéseket tett a magyar kormány ellen a Covid-19 vakcinák szállítási szerződései miatt: a vád szerint a koronavírus-oltások 3 millió adagjának kifizetését nem teljesítette a kormány, ami körülbelül 60 millió eurós (mai árfolyamon számolva 22,8 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés