Előfizetői tartalom

Megszólalt a KSH: "nem manipuláljuk az adatokat!"

Portfolio
Csütörtök reggeli cikkünkben számoltunk be arról, hogy már a külföldi piaci szereplőknek is feltűnt a magyar statisztikai hivatal energiainflációt érintő számítási módszertana. Később a Reuters arról írt, hogy a KSH az Eurostattal egyeztet a módszertanról, ugyanis néhányan azt vetették fel, hogy a statisztikai hivatal hozzájárult a kormány kitűzött céljának látszólagos teljesítéséhez. Csütörtök este a KSH is megszólalt az ügyben: elismerték, hogy az Eurostattal egyeztetések zajlanak, ugyanakkor leszögezték, hogy független intézményként objektíven tájékoztatnak az adatokról.

A Reuters felidézte, hogy októberben egyszámjegyűre süllyedt a magyarországi infláció, az éves ütem 9,9%-os áremelkedést mutatott és alulmúlta a 10,4%-os piaci Reuters-előrejelzést. Ezt követően néhány szakember azt vetette fel, hogy a statisztikai hivatal hozzájárult a kormány kitűzött céljának teljesítéséhez. A hírügynökség a statisztikai hivatal szerdai közleményét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés